Abg Mat Ada Harapan Cerah Timbalan Presiden Pas


Ramai perwakilan pulun ambil gambar dengan Abang Mat Sabu

GOMBAK: Barangkali Mohamad Sabu merupakan calon Timbalan Presiden PAS yang paling popular di kalangan perwakilan Muktamar Tahunan PAS ke 57 di Taman Melewar di sini, pada kali ini.

Sebahagian besar mengambil kesempatan bersalam dan bergambar dengan tokoh popular PAS itu selepas majlis perasmian oleh Presiden Datuk Seri Abdul Hadi Awang pagi tadi.

Dan bekas Naib Presiden dan kini Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat itu tidak menghampakan mereka dengan senyuman.

“Yang bersalam ini, semua tidak boleh mengundi,” katanya Mohamad sambil berseloroh.

“Saya harap abang Mat menang. Saya datang dari jauh nak tengok Abang Mat,” kata seorang pemuda berusia 30an di pintu masuk Pusat Tarbiyah PAS di Taman Melewar.

Rakannya menambah, ”Tidak syak lagi abang Mat yang popular. Macam tokoh Islam yang lain.” Sekali lagi Abang Mat tersenyum kali ini dengan lebih lebar.

Ketika ditanya peluangnya, Mohamad berkata, “Ada peluang yang baik. Begitulah kedudukan terakhir.”

Selepas itu beliau kelihatan bertemu dan bersalam dengan penyandang jawatan Timbalan Presiden, Nasharuddin Mat Isa. Dan ketika itu beberapa penyokong PAS mengambil gambar mereka berdua yang sedang beramah mesra.

Seorang lagi calon jawatan Timbalan Presiden ialah Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man yang juga Pesuruhjaya PAS Pahang, yang ketika ini menjawat Naib Presiden parti.

Pengundian bagi pemilihan jawatan-jawatan dalam PAS sedang dijalankan ketika ini dan keputusannya akan diumumkan pagi esok.

fmt

Nota: Antara lain beberapa orang penganalisis politik meramalkan Abg Mat akan menang, walau bagaimanapun pilihan perwakilan  akan menentukan arah tuju Pas selepas ini.

Keputusan rasmi bakal diketahui pada pagi esok.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comments

  • abubakar  On June 4, 2011 at 12:36 am

    Saya nak abg MAT menang…. tapi susah la dia nak menang….. kemenangan abg MAT akan mewarnai PAS dgn warna yg lebih pekat hijaunya….

    abg MAT TAK BOLEH MENANG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: