Jom Meraikan Majlis 50,000 Ahli PKR Menyertai Umno !


Majlis meraikan hampir 500 ribu ahli PKR menyertai Umno penuh meriah
.
Satu majlis gilang-gemilang telah dilangsungkan di PWTC petanng ini bagi meraikan kira-kira hampir 500 ribu ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang bertindak keluar parti beramai-ramai untuk menyertai Umno baru-baru ini.
.
Dalam majlis tersebut, kehadiran 500 ribu bekas ahli PKR yang setiap seorang dibawa dengan kereta limosin dan diiringi sepuluh polis trafik bermotorsikal setiap seorang turut diraikan dengan acara berjalan atas  karpet merah.Ketika mereka menuju ke Dewan Tun Hussein Onn di mana majlis akan berlansung, kehadiran 500 ribu bekas ahli PKR ini juga diiringi laungan kata-kata semangat oleh beberapa pemimpin tertinggi Umno yang berdiri di tepi laluan karpet tersebut.

Menurut jurucakap acara tersebut yang merupakan Ketua Umno Cawangan Kampung Telaga Tunggal, Datuk Naina Mat Ali, acara karpet merah tersebut terpaksa diadakan semenjak  jam 7.00 pagi dan berakhir jam 8.00 malam sebelum majlis meraikan bekas ahli PKR dimulakan dengan acara menghafal lirik lagu Umno dan jamuan mega diadakan.
 .
“Acara berjalan atas karpet merah kita kena buat awal dari jam 7.00 pagi lagi sebab ia melibatkan penyertaaan yang terlalu ramai iaitu lebih kurang 500 ribu bekas ahli PKR akan melalui karpet itu.
“Kalau pukul 6.00 petang baru nak mula acara red carpet, memang tak sempat nak habis sebelum  majlis hafal lirik lagu Umno yang mula pukul 8.00 malam nanti,” beritahu beliau.
.
Ketika ditanya adakah 100 ribu orang yang diraikan tersebut memang benar-benar bekas ahli PKR yang keluar parti untuk menyertai Umno, beliau memberitahu selepas jamuan nama setiap seorang dipanggil sebagai bukti.
.
“Untuk membuktkani bahawa 100 ribu orang ini memang wujud, selepas jamuan nanti kita akan memanggil nama setiap orang naik ke pentas bagi membuktikan kepada media bahawa isu keluar parti ini memang benar-benar berlaku.
“Acara ini dijangkakan hanya akan tamat sekitar jam 7.00 pagi dua hari selepas itu maklumlah seramai 500 ribu kita panggil seorang demi seorang naik ke pentas, tentulah ambil masa yang panjang.
.
“Kalau tidak nanti pembangkang kata semua ini tipu atau cuma dua-tiga orang sahaja yang keluar parti, jadi kami buktikan dengan memanggil seorang demi seorang naik ke pentas,” ujarnya lagi.
Selain itu, dalam majlis ini terdapat beberapa ahli Umno yang akan menerima selendang dan bengkung kehormat Umno sebagai membalas usaha keras dan kejayaan mereka membawa masuk ahli-ahli PKR ke dalam Umno.
.
Majlis yang mendapat liputan meluas dari media-media tempatan dan luar negara itu turut disiarkan secara langsung oleh semua stesyen televisyen tempatan dan rancangan popular antarabangsa, Animal Planet melalui saluran National Geographic.
.
Nukilan Bro …
.
.
* Berita satira dari BC
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: