Saiful Apek Hisap Ganja ?


Saiful Apek nafi ambil ganja

PETALING JAYA – Pelakon komedi, Saiful Apek yang sebelum ini dibebaskan dengan jaminan polis kerana disyaki mengambil ganja di sebuah apartmen tahun lalu didakwa di Mahkamah Majistret di sini semalam atas tuduhan tersebut.

Saiful Apek (gambar) atau nama sebenarnya Mohd. Saifulazam Mohamed Yusoff, 42, bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Ahmad Solihin Abd. Wahid.

Bapa kepada tiga anak itu didakwa mengambil dadah berbahaya iaitu ganja di Pejabat Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik, Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya, Jalan LP 2A/1, Taman Putra Permai, Seri Kembangan di sini pada pukul 11 malam, 12 Jun 2010.

Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2003 itu dituduh mengikut Seksyen 15(1) (a) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang membawa hukuman denda maksimum RM5,000 atau penjara tidak lebih dua tahun dan diletakkan di bawah pengawasan polis, jika sabit kesalahan.

Turut didakwa atas tuduhan sama ialah tiga rakan Saiful Apek, Shah Zainatull Ehsan Al-Muazam Shah Yahya, 28, Shaiful Baharom, 24, termasuk seorang wanita, Noremy Mohamad, 28.

Kesemua mereka turut mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan.

Mahkamah kemudian membenarkan empat tertuduh tersebut diikat jamin masing-masing RM2,500 dengan seorang penjamin.

Kes tersebut ditetapkan untuk sebutan semula pada 23 Disember depan.

Ketiga-tiga tertuduh itu membayar wang jaminan itu.

Dalam prosiding sama, seorang lagi rakan artis itu, Mohamad Shafarul Abdul Rahim, 25, mengaku bersalah terhadap tiga tuduhan berkaitan dengan dadah.

Mengikut pertuduhan pertama, Shafarul didakwa memiliki dadah jenis ganja seberat 0.09 gram di rumah bernombor 306, Blok C, Sunway Court Apartmen, Jalan PJS 7/13, Bandar Sunway di sini pada pukul 10 malam 12 Jun tahun lalu.

wahiza wahid

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: