Terkini: Setiausaha Parti Gerakan Kedah Masuk PKR ?


Tang Hiang Lye keluar parti Gerakan

Seorang pemimpin bahagian Gerakan di Kedah mengambil keputusan meninggalkan parti itu kerana tidak gembira dengan pucuk pimpinan Tan Sri Dr Koh Tsu Koon.

Setiausaha penganjur Gerakan Kedah dan Ketua Bahagian Padang Serai, Tang Hiang Lye berkata beliau membuat keputusan itu kerana percaya Koh tidak berupaya membawa sebarang pembaharuan kepada parti dan kerajaan.

“Saya bukan oportunis tetapi sekadar marah. Saya tidak fikir akan berlaku sebarang perubahan dalam parti,” katanya apabila dihubungi.

Tang menjelaskan beliau tidak berniat untuk melukakan Gerakan tetapi hanya merasakan tidak perlu untuk beliau berada lebih lama dalam parti itu ekoran beberapa gesaan dan cadangan untuk parti berubah tidak diendahkan.

“Sekiranya Dr Koh sanggup meletak jawatan dalam tempoh dua bulan lagi dan menyerahkannya kepada orang yang boleh melakukan perubahan, maka saya akan mempertimbangkan untuk menyertai semula Gerakan.

“Namun saya tidak fikir, beliau (Koh) akan berbuat demikian,” katanya.

Pengerusi Gerakan Kedah, Dr Cheah Soon Hai mengesahkan Tang telah keluar parti walaupun pelbagai usaha telah dibuat untuk memujuknya.

Beliau berkata Jawatankuasa Kerja Gerakan Negeri Kedah akan bermesyuarat esok untuk membincangkan perkara tersebut termasuk kemungkinan Gerakan negeri mengambil alih bahagian Padang Serai. 

Bernama

Nota: Ada wayang cina terbaru ke? Atau antara alamat kapal Bn dah nak tenggelam agaknya.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comments

  • Anonymous  On October 20, 2011 at 10:51 pm

    Dah boleh agak. Mula2 keluar Gerakan lepas tu masa PRU nanti minta jadi calon PR. Lepas menang istihar keluar parti dan masuk BN balik. PR kena hati2 dan pastikan makhluk ni tak dipilih jadi calon PR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: