‘Pelacur Chulia Street’, Muslim Penang Belasah Tan Cheng Liang


Jadi kecoh kat penang pasal ketua wanita MCA digelar ‘pelacur chulia street’ .

ada satu mesej kepada aku oleh seseorang… dia kata bro jangan terkejut dengan pendedahan ini…kita hanya nak kerajaan laksanakan hudud utk muslim sahaja, yang tak berkenaan jangan menyibuk.ketua wanita MCA tak payah ambik pot ,ini bukan untuk non muslim,kenapa kes chua soi lek u all buat donno saja.layakkah manusia yg terang terang ada skandal sex diangkat menjadi pemimpin,memalukan orang cina sahaja.

aku cukup respek dengan bro tu kerana berani menyatakan kebenaran walaupun dia bukan orang melayu/muslim (aku agak laa) kerana dia tak bagi salam pun dalam mesej dia tuu.

Adakah MCA akan menyambut cabaran Kelab Penyokong Pas untuk berdebat soal Hudud? wah ini sudah bagus..elok laa sama sama non muslim berhujah mengenai Hudud..Kalu dari lidah Tok Guru MCA payah sangat nak paham …hahaha

Tuduh media Keadilan: ketua wanita MCA diminta tarik balik kenyataan

Biro Penerangan KEADILAN meminta Ketua Wanita MCA Pulau Pinang menarik balik kenyataannya berhubung tuduhan terhadap media rasmi KEADILAN, atau berdepan tindakan undang-undang.

Malaysiakini semalam melaporkan Tan Cheng Liang mendakwa laman web yang dikendalikan organ media PKR, Suara Keadilan memaparkan gambar-gambar wanita dalam keadaan bogel dan mengghairahkan.

Beliau mendakwa laman web tersebut turut melabelkan dirinya sebagai ‘pelacur Chulia Street’.

Timbalan Ketua Penerangan, Sim Tze Zin berkata, tuduhan Tan Cheng Liang itu tidak berasas dan menegaskan organ media KEADILAN tidak mempunyai kaitan langsung dengan laman web yang dimaksudkan.

“Mereka (Cheng Liang) tidak harus menuduh sesiapa tanpa bukti-bukti yang sah kerana siapa saja boleh membuka laman web dengan menggunakan nama Suara Keadilan,”

“Tuduhan ini tidak berasas dan kita boleh mengambil tindakan undang-undang atas tuduhan mereka,” katanya.

ADUN Pantai Jerejak itu juga kesal kerana Cheng Liang tidak menyelidiki terlebih dahulu sebelum membuat sebarang dakwaan.

“KEADILAN adalah parti politik yang bertanggungjawab dan tidak akan buat perkara yang mangaibkan dan menjijikkan ini,” katanya.

Tan, bekas Adun Jawi membuat laporan polis di Nibong Tebal semalam, selepas dimaklumkan mengenai laman web yang katanya telah mencemarkan nama dan maruahnya itu.

Tan berkata beliau membuat laporan itu selepas menerima panggilan telefon daripada seorang anggota MCA Bukit Bendera  yang dimintanya melayari  www.suarakeadilan.wordpress.com.

Bagaimanapun laman web berkenaan tidak mempunyai kaitan atau dikendalikan oleh media rasmi KEADILAN, Suara Keadilan sepertimana yang didakwa.

Kd

Hangpa sendiri tengok  macam mana muslim penang tibai tan cheng liang …

itu link depa bagi kat aku..

http://margeemar.blogspot.com/2011/08/lying-bitch-called-tan-cheng-liang.html

http://muslimmalaysia786.wordpress.com/

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comments

  • Anonymous  On October 15, 2011 at 10:40 pm

    nak kata pelacur chulia st pun tgk2 la…kalau jd pelacur pun dah tentu tak laku…kah kah kah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: