Parlimen Bubar isnin ini ? SILA BUBARKAN… NAJIB!


Sok sek sok sek dari kalangan OKU dan beberapa orang MP bertiup kuat..

Bagi aku bila pun Parlimen nak dibubarkan atau dibuburkankan bila pun tap pa..mamak madey nak cantas najib ka , najib nak cantas kem madey ka …itu depa punya pasal laa..namun jika isnin najib cadang untuk bubarkan parlimen aku akan sujud syukur.

Najib kalu dah rasa selesa dan rasa boleh menang PRU13 sila bubarkan dengan segera!..ya dak..peduli apa PR nak kata apa pun…hahaha

Cer habaq mai sat..belanjawan kelmarin untuk rakyat dari kalangan swasta yillek! tak dak transformasi untuk pekerja swasta..$500 untuk penjawat awam tu apa laa sangat nak beli baju sekolah baru pun tak lepas! hahaha… cer hangpa tengok negeri dibawah PR pun boleh bagi centu..

Apa nak GAH sangat dengan belanjawan kelmarin…Harga barang BN TAK BOLEH KAWAL!..you are loose again mr Najib..hahahaha

Insuran kereta lama TAK TURUN JUGAK!…majoriti rakyat menggunakan kereta lama..

Harga minyak najib tak berani KASI TURUN macam Anwar…hahahaha

Elaun tambahan untuk ATM dan pak Polisi …TAK DAK JUGAK! (malas aku nak siarkan komplen dari Pak Polisi yang hantar E Mail kat aku)

Para cikgu cikgi  baik ambik tawaran Anwar…TAMBAH $500 SETIAP BULAN !..go for it! ..kasi bungkus najib dan BN kali ini.

Banyak lagilah kalu nak atur kat sini…hahaha… hahahaha

Tarikh akhir bubar Parlimen pada 24 April 2013

KOTA BHARU: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkata, tarikh akhir bagi pembubaran Parlimen adalah pada 24 April 2013.

Timbalan Setiausaha SPR, Datuk Noordin Che Ngah, berkata kuasa Parlimen akan tamat pada tarikh terbabit secara automatik kerana tempoh yang diberikan mandat oleh rakyat berakhir.

“Tarikh pembubaran Parlimen bergantung kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

“Bagaimanapun sekiranya sehingga 24 April 2013, Parlimen masih tidak dibubarkan, maka secara automatiknya parlimen terbubar,” katanya ketika berucap pada Majlis Penerangan Perdana Peringkat Negeri Kelantan di Terminal Agrobisnes Negara (TEMAN) dekat sini, hari ini.

Turut hadir, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed, Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr Awang Adek Hussin, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahamd Zahid Hamidi dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom.

Seramai 15,000 kakitangan awam dan rakyat Kelantan hadir pada program itu.

Beliau berkata, selepas tempoh itu berakhir, SPR akan mengambil alih untuk diadakan Pilihan Raya Umum (PRU) yang ke-13 dalam tempoh 60 hari.
Sementara itu, mengulas mengenai penggunaan dakwat kekal, beliau berkata SPR kini masih mengkaji kebaikan dan keburukan penggunaan bahan itu termasuk menunggu keputusan Majlis Fatwa Kebangsaan.

“SPR masih kaji benda ini (penggunaan dakwat kekal), kalau Majlis Fatwa kata ia telus air dan tiada unsur haram iaitu memudaratkan contohnya memedihkan mata atau menyebabkan batuk, maka dakwat itu boleh digunakan.

“Bagaimanapun sekiranya kajian mengatakan ia haram sehingga tak telus air untuk berwuduk, maka kita akan mengambil keputusan untuk tidak melaksanakannya,” katanya.

Selain itu, beliau menegaskan SPR tidak mempunyai kuasa untuk memindahkan pengundi dari satu Parlimen ke Parlimen lain sebagaimana yang didakwa pembangkang.

Bahkan katanya, SPR tidak pernah diberikan hak dalam undang-undang negara untuk melaksanakan proses pemindahan itu melainkan dengan permohonan daripada pemilih itu sendiri.

Bernama

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: