PERKASAm Lari Tak Cukup Tanah Dikejar Anak Muda Rembau N.9


SAMM Sambut kehadiran PERKASAm malam tadi

Kehadiran orang ramai yang sungguh menggalakkan walaupun diancam akan menerima gangguan dari PERKASA

Dan seperti yang dijanjikan oleh puak-puak PERKASA, mereka turut menunggu-nunggu kehadiran orang yang paling amat mereka benci – Tn Hj Mohd Sabu. Sebaik saja Mohd Sabu tiba ke tempat ceramah, PERKASA mula berarak ke tapak ceramah. Anggota SAMM & Unit Amal bagaimanapun telah bersedia untuk menyambut kedatangan mereka kali ini.

Sempat pula Usup Benggali PERKASA memukul curi kepala Edyes dengan Haler (pembesar suara) dari belakang. Diulangi DARI BELAKANG!!. Tidak ubah macam perangai PONDAN!!. Lebih menggelikan hati, apabila PERKASA semakin menghampiri ke kawasan ceramah, akhirnya berlakulah insiden kejar-mengejar. PERKASA dihambat dan dikejar oleh komrad SAMM & Unit Amal. Bagaikan tidak cukup tanah mereka lari sejauh 2km dengan lintang-pukang dan tertinggal kain rentang yang dibawa.

Kain rentang PERKASA yang ditinggalkan setelah dihambat oleh SAMM dan Unit Amal.

Dan seperti biasa, selepas berjaya ‘selesaikan’ gangguan PERKASA, Chegubard meneruskan pidato di atas pentas.
Tn Hj Mohd Sabu sedang menyampaikan ceramah di Rembau.
Alhamdulillah, Abg Mat Sabu tetap hadir ke Rembau dengan selamat walaupun diancam oleh puak-puak yang serba-serbi tidak bertamadun. Di atas kawalan keselamatan yang baik dari SAMM dan Unit Amal, semua program berjalan lancar di pentas walaupun terdapat kekecohan diluar pagar tempat ceramah.
.
Kedatangan lalat sememangnya tidak diundang. Cubaan untuk membuat kacau menjadi sebaliknya apabila puak PERKAKAS yang datang berarak hanya seramai lebih kurang 20-30 orang bertempiaran lari hampir 2kilometer. Ini berikutan kerjasama utuh di antara SAMM dan Unit Alam bersama penduduk tempatan mula bergerak ke arah puak pengacau. Habis semua banner-banner berkos tinggi yang dibawa berarak oleh puak pengacau ditinggalkan di atas jalan. Lintang pukang mereka lari seolah-olah tak cukup tanah, walaupun sebelumnya menggelarkan diri mereka pahlawan. Ini pahlawan tahi kucing! Mungkin mereka akan gunakan efek ubat batuk sebagai alasan mengapa mereka cabut lari.
.
Pertembungan kali ini tidak seperti apa yang berlaku di Seremban tempohari. Puak pengacau tidak sesekali berani mengambil risiko membaling batu kerana jumlah mereka jauh lebih kecil berbanding anak muda dan penduduk tempatan yang bangkit pertahankan Md Sabu yang ketika itu duduk di pentas ceramah. Syabas kepada penduduk tempatan kerana bermatian pertahan Md Sabu, yang dialu-alukan sebagai tetamu kehormat.
Presiden PERKASAm dah lalok pekena obat batok…hahaha

Cerita kisah UMNO PERKASAm lari lintang pukang tak cukop tanah..

Eksklusif laporan blogger bro Edyes.com … program-ceramah-di-rembau-lancar-puak. .

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comments

  • amran  On October 8, 2011 at 12:37 am

    hahahaha…hahahahaha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: