Myvi 1.5 Launching Pada 15 September ini


MyVi 1.5 mula dipasarkan pada 15 september 2011

PERUSAHAAN Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) menjangkakan MyVi edisi baru dengan enjin berkuasa 1.5 liter yang akan berada di pasaran minggu depan, akan menyumbang kira-kira separuh daripada 8,000 unit jualan sebulan bagi model kenderaan itu ketika ini.

Pengarah Urusannya, Datuk Aminar Rashid Salleh, berkata model baru MyVi dengan reka bentuk dan perincian lebih bergaya dan sporty itu akan berada di seluruh 178 pusat pameran PERODUA bermula 15 September ini.

Katanya, tempahan bagi varian premium dan sporty model itu boleh dibuat mulai Isnin ini manakala harga jualan akan hanya diumumkan pada hari pelancarannya.

“Kami menerima permintaan menggalakkan daripada pelanggan berpotensi dan sedia ada yang mahukan MyVi dengan kapasiti enjin yang lebih besar. Buat masa ini, MyVi 1.5 ‘Lagi Power, Lagi Best’ ini dipasarkan secara eksklusif bagi pasaran Malaysia,” katanya menerusi kenyataan dikeluarkan di Kuala Lumpur, semalam.

Sebanyak empat varian akan diperkenalkan kali ini termasuk varian Multimedia, yang boleh didapati bagi transmisi manual dan automatik. Model MyVi 1.5 ini juga boleh diperoleh menerusi lima pilihan warna menarik termasuk warna baru yang dikenali ‘Majestic Yellow’.

Beliau berkata, MyVi 1.5 itu disasarkan jualannya kepada generasi muda dan eksekutif yang mahukan model lebih sporty dan nampak lebih premium.

“Kami jangkakan model baru ini akan menyumbang kira-kira separuh daripada jualan bulanan MyVi yang mencatatkan 8,000 unit ketika ini,” katanya.
Aminar berkata, semua pusat pameran PERODUA akan beroperasi sehingga lewat malam bagi memenuhi jangkaan kehadiran pengunjung yang ramai bagi beberapa hari pertama pelancarannya.

Dalam pada itu, katanya model MyVi 1.3 ‘Lagi Best’ terus menerima tempatan dan jualan memberangsangkan sejak Jun lalu. Setakat ini, syarikat sudah menerima 34,000 unit tempahan dan 18,000 sudah diserahkan kepada pembelinya dalam tempoh itu.

zuraidah mohamad

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: