Khairy ibaratkan Najib Rosmah ‘Bacul’


Storynya mudah dan ringkas sahaja..

Jika KJ ibaratkan penolakan Mat Sabu yang memberi ‘mandat’ kepada Suhaizan Kaiat sebagai bacol..maka dengan sendirinya khairy ‘mengiktiraf’ kebaculan Najib apabila Najib tidak berani berhadapan 1 by 1 dengan Anwar untuk tajuk Buku Jingga.

Mat Sabu sudah menyatakan hormatnya pada Khairy selaku ketua pemuda Umno, tetapi Khairy telah menunjukan sikap biadapnya dengan mengatakan Mat Sabu pulak bacul.

Disini jelaslah sikap ketua pemuda Umno yang tidak dapat kerusi menteri itu,khairy lebih baik cerminkan muka dulu sebelum teruk dibelasah oleh Mat Sabu…nasib baik Mat Sabu tak kata Khairy umpama melukut ditepi gantang...hahaha, takutnya nanti ‘KELUAR BUIH’ pulak macam mat bodek ganu tu…hahaha

Cadangan Mat Sabu supaya KJ berdebat dengan Pemuda Pas Johor sudah kena pada tempatnya kerana kejadian itu berlaku di Johor.maka adalah wajar untuk memberikan peluang kepada orang Johor untuk menyatakan hujah mereka.

Apa kes pulak nak dibuat di Kelantan? boleh jugak kalu nak debat pasal perjuangan Tok Janggut, sanggup ke pemuda umno?

Debat Royalti Kelantan lebih molek dibuat di Kota Bharu.

Suhaizan telah menyatakan kesediaan beliau menunggu KJ di Bukit Kepong….

Suhaizan: Khairy ibarat ‘ikan bilis’…mKini

Sementara itu, Ketua Pemuda PAS Johor Suhaizan Kaiat dalam reaksi segeranya menyahut tugas berdebat yang diamanahkan Mohamad kepadanya, malah mencadangkan ia diadakan di Bukit Kepong – tempat tragedi berdarah itu.

“Khairy sanggup turun, kami sediakan pentas!” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

“Saya menegaskan di sini, jika sekadar isu Mat Indera ini yang menjadi modal ‘pentas Patriot’ Khairy untuk menyerang PAS, biar Pemuda PAS Johor sahaja yang berhadapan dan ‘selesaikan’ perkara ini.”

Mengulas kenyataan Khairy yang menyifatkan tindakan Mohamad menyerahkan debat itu kepadanya, Suhaizan mengibaratkan pemimpin Pemuda itu sebagai ‘ikan bilis’ dan tidak setanding dengan Mohamad untuk berdebat.

“Bahkan saya fikir Umno/BN sepatutnya lebih berani berdepan dengan beliau (Mohamad) untuk menjawab isu-isu besar dalam negara yang dikemukakan PAS seperti isu lapan tuntutan BERSIH 2.0 terhadap perjalanan pilihan Raya, kenaikan harga barang, peningkatan tarif elektrik, kontroversi komisyen pembelian Scorpene, dan sebagainya,” katanya.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comments

 • Anonymous  On September 6, 2011 at 9:03 am

  betul la tu,ketua pemuda um-no tak laku debat dengan ketua pemuda pas johor aja

 • batman  On September 13, 2011 at 3:21 pm

  pirahh tak kerana petronas ko orang tak rase le royalti…tu kebijaksanaan umno tu..bangang ko orang habih kan boreh reti leee

  • abu shahid  On September 13, 2011 at 4:11 pm

   Ada berani bagi Royalti untuk Kelantan ke…

   hang punya bangang lagi teruk, minyak naik harga pun tak pa..maalomlah orang Umno ada kupon laa katakan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: