Letak Jawatan: MB Ustaz Azizan ‘Saya Akur Keputusan Kepimpinan Pas’


Menurut sumber ,YB ustaz Azizan akan membuktikan beliau masih sihat wal a’fiat  pada majlis sambutan hari raya aidil fitri  anjuran Pas kawasan Jerai bertempat di perkarangan bangunan Pas Kawasan Jerai di Padang Lumat Kedah pada 3 september dan anjuran Pas Kedah bertempat di markas Pas batu9 Kota Sarang Semut pada 10 september.

Manakala SADA ( Syarikat Air Darul Aman) pula akan mengadakan sambutan hari raya aidil fitri pada 8 september yang akan dirasmikan oleh YB ustaz Azizan juga.

“Saya tak minta jadi Menteri Besar, depa yang suruh… kalau depa suruh berhenti, esok pun tak pa,”: YB Ustaz Azizan

Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak hari ini menegaskan bahawa kesihatan beliau berada dalam keadaan baik dan mampu menjalankan tanggungjawabnya mengurus pentadbiran negeri dengan sempurna.

“Nak ada pemangku buat apa? Ni dah keluar (hospital) dan semua sihat dah,” kata beliau mengulas laporan akhbar hari ini yang menyatakan kepimpinan PAS sedang mengambil tindakan untuk menggantikannya disebabkan keadaan kesihatan Azizan yang kurang baik selepas diserang sakit jantung Julai lalu.

Menurut laporan itu, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dikatakan akan menghadap Sultan Kedah berhubung peralihan kepimpinan kerajaan negeri itu.

Dipetik Bernama Online, Azizan (gambar) berkata, sekiranya kepimpinan PAS ingin berbuat demikian ia seharusnya dilakukan sewaktu beliau mula-mula jatuh sakit dahulu dan dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN), bukannya sekarang.

Menteri Besar itu berkata beliau bagaimanapun akur sekiranya kepimpinan PAS membuat keputusan untuk menggantikannya.

“Saya tak minta jadi Menteri Besar, depa yang suruh… kalau depa suruh berhenti, esok pun tak pa,” katanya ketika ditemui semasa menziarahi keluarga Pegawai Daerah Kota Setar Datuk Abdul Rahman Ahmad, yang meninggal dunia semalam, di sini.

tmi

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: