Nabil Sabar Tunggu 30 September


Seperti bersinarnya laman menantikan anak bulan Syawal, riang hati Nabil jelas terpancar di wajah.

Apatah lagi, sejak secara rasminya dia bergelar selebriti, jejaka dari Mambau, Negeri Sembilan itu jarang menonjolkan resah biarpun berdepan pelbagai kontroversi. Cuma kali ini, bezanya Nabil, jiwanya yang sentiasa ceria itu tersalut lagi segala perisa kemanisan.

Dia sedang bahagia, menghitung waktu dan mencatur hari muka. Di hadapannya, bukan sahaja jalan karier yang tidak pernah terhalang oleh gangguan, tetapi bulat hati lelakinya sudah memutuskan dan umum juga sudah tahu, Nabil akan bernikah pada 30 September ini.

Dalam tempoh percintaannya dengan bekas pramugari AirAsia, Nazira Ayub, 23, itu masih diintai banyak mata, Nabil pula segera mahu menamatkan status bujang yang sudah dikeleknya sejak 28 tahun lalu. Terasa cepat benar keputusan itu diambil.

“Macam yang pernah saya kata, saya tidak mahu pisang berbuah dua kali. Sejak mengenali Nazira, perasaan saya lain macam, bukan saya seorang sahaja, bahkan rakan-rakan di sekeliling juga perasan kelainan pada saya.

“Saya fikir, kalau saya tak buat keputusan ini sekarang, saya tak tahu apa lagi yang terjadi kepada saya. Saya takut saya akan hanyut dengan dugaan-dugaan yang akan datang.

“Walaupun saya masih akan ada perangai gila-gila, masih Nabil yang orang kenal, tapi bila sudah ada tanggungjawab nanti, saya boleh kawal diri. Minta-minta saya dimurahkan rezeki, mana tahu dalam masa terdekat lepas kahwin nanti saya akan dapat anak pula, maka lengkaplah hidup saya sebagai lelaki berkeluarga yang bertanggungjawab,” berbutir kematangan dalam nada bicara Nabil.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: