Ezam Senatak dah ‘Main Telor Masin’


Baru kena gempar sikit saja dah tukar kenyataan pulak..hahaha

Woit Mat Ezam..aku tahu mana asal usulmu..hahaha

Kata pepatah Melayu..berani buat berani tanggung, pi mana pulak hang punya keberanian..hahaha..takkanlah kena gempar dengan repot polis dah jadi kot lain pulak ..hahaha

Macam ni ke nak nak jadi hero Melayu..orang kampong kata ‘teloq naik ke dahi’ ..hahaha..konon nak bakar pejabat Malaysiakini dan Malaysian insider…awat..hang lupa bawak pemetik api ke?..hahaha

Macam ni kalu hang punya gelaran’Senator’ kira makan gaji buta laa kot..hahaha (patut laa depa panggil Senatak).

Ezam: ‘saya tak maksud bakar betul ‘tapi simbolik..

Senator Mohd Ezam Mohd Nor menjelaskan dia tidak bermaksud untuk membakar betul Malaysiakini dan Malaysia Insider, “tetapi hanya simbolik kemarahan terhadap mereka yang bakar hati umat Islam” berhubung isu murtad.

Dalam tweetnya hari ini, bekas pemimpin pembangkang yang kini menjadi aktivis Umno itu mendakwa apa yang dimaksudkan ialah untuk “membakar” Malaysiakini danThe Malaysian Insider kerana mereka telah “membakar” hati umat Islam mengenai isu murtad.

Tweetnya berbunyi: MK/MI portal news dialam siber. mcmana BAKAR alamsiber?x ancam bakar reporter/bangunan.ianya simbolik kemarahan terhdp mrk yg BAKAR hati umat.

Dalam perhimpunan selepas solat Jumaat lalu di masjid negeri Selangor Shah Alam, bekas pengikut setia Datuk Seri Anwar Ibrahim itu bersumpah untuk melancarkan “perang habis-habisan” ke atas portal Malaysiakini yang didakwanya sebagai “ejen” kepada “pengkhianat Islam”.

Perhimpunan anjuran kumpulan Gerakan Cegah Murtad itu diadakan ekoran kontroversi berhubung tindakan yang dijalankan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah gereja di Petaling Jaya pada minggu lalu.

“Kita akan lancarkan perang habis-habisan jika mereka tidak hentikan dengan ejen mereka — Malaysiakini, Malaysian Insider — yang biadap kepada JAIS, kononnya mereka menceroboh masuk gereja.

“Kita beri anda amaran terakhir. Jika anda tidak hentikan sampah ini, kita akan bakar anda,” katanya lagi di perhimpunan itu.

mKini

Nota: jangan banyak makan telor masin waktu sahur, kot nanti kena darah tinggi pulak.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: