David Cameron Ketawa Besar baca Statement Najib hari ini?


aku ingat laa mungkin David gelak sampai jatuh kerusi..

Agak agak hangpa kalu David Cameron baca  statement Najib ni apa dia nak kata?

Macamlah si david tu buta kepala atau pekak badak..hahaha..apalah punya kelentong si Najib ni..

Mungkin Najib duk ingat si David tu duduk di kawasan Felda dalam Parlimen Pekan kot?…hahaha

Tu pun Najib nak buat sandiwara aka penglipur lara lagi…hahaha, Najib lupa dah kot David sudah jamu  ‘air kuning’  di London 4,5 hari lalu.

Najib jelas niat sebenar Bersih pada Cameron

SEPANG: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau telah menjelaskan kepada rakan sejawatannya di Britain, David Cameron mengenai niat sebenar perhimpunan haram di ibu negara 9 Julai lepas, semasa beliau melakukan lawatan rasmi empat hari ke United Kingdom baru-baru ini. Dalam pertemuan di No. 10 Downing Street Khamis lalu, Najib berkata Cameron banyak bertanyakan soalan kepada beliau termasuklah berkaitan perhimpunan yang dianjurkan badan tidak berdaftar itu ketika lawatan itu berlangsung.( ruang untuk polis membantai protester)

“Saya beritahu kepada Perdana Menteri United Kingdom “that we have room for dissent” (kami memberi ruang untuk melahirkan rasa tidak puas hati) di Malaysia,” katanya ketika berkongsi pengalamannya kepada hampir 3,000 orang yang menyambut kepulangannya di Lapangan Terbang Antarabangsa KL di sini setelah mengakhiri lawatan ke tiga negara iaitu Turkmenistan, United Kingdom dan Itali selama lapan hari.

Hadir sama menyambut beliau dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor ialah timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri Puan Sri Norainee Abdul Rahman. Najib berkata sebagai kerajaan, soal ketenteraman awam harus dijaga dan pada masa sama memberi ruang untuk melahirkan rasa tidak puas hati.

“Saya beritahu beliau kita tawar sebuah stadium tetapi mereka tolak. Mereka mahu Stadium Merdeka kerana tujuannya hanya mahu berarak. Selepas itu lakukan provokasi terhadap polis. Biar polis naik berang. Apabila polis bertindak, mereka ambil gambar masuk laman YouTube dan mereka katakan kekejaman polis,” kata Najib.( mana janji kata nak bagi stadium)

Perdana Menteri berkata Cameron juga dimaklumkan bahawa perhimpunan oleh badan tidak berdaftar itu bukanlah sebenarnya bertujuan menuntut “pembaharuan pilihan raya”.( david pun tahu itu satu kempen)

“Mereka lebih ingin tunjukkan kerajaan Malaysia seperti di Asia Barat. Mereka gambarkan kerajaan Malaysia autokratik. Sebenarnya mereka hendak ambil kuasa daripada kita (kerajaan) yang dipilih oleh rakyat,” katanya.( spr n da geng sebagai pelindung)

Beliau berkata Perdana Menteri Britain itu turut diberitahu kerajaan Malaysia adalah kerajaan yang sentiasa menegakkan prinsip demokrasi.

“Saya kata pilihan raya di Malaysia, kita tidak pernah menipu. Pilihan raya di Malaysia adalah pilihan raya yang bersih,” kata Najib. ( logik ke 1 rumah ada 88 pengundi?..dalam syiling dan tandas pun ada orang duduk ke)

Bernama

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comments

  • Anonymous  On August 15, 2011 at 12:44 pm

    Sekarang David Cameron kena batang idung sendiri. nampak sangat polis malaysia lebih bagus dr polis UK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: