Aktor Fahrin Ahmad masuk Tabligh?


Benarkah fahrin masuk tabligh?

“Saya bukan alim ulama…bukan juga seorang ustaz apa lagi seorang pendakwah…Namun, itu semua hanya tanggungjawab saya sebagai membantu menjadi pengacara gantian program Imam Muda 2 (IM2) minggu kesembilan,” kata pelakon Fahrin Ahmad.

Itu antara reaksi diberikan Fahrin, 32, kepada Harian Metro sejurus dia dipilih Astro Oasis menjadi pengacara gantian menggantikan pengacara asalnya, Dzulkarnain Hamzah atau Ustaz Dzul yang terbabit dalam kemalangan jalan raya, Sabtu lalu.

Menurut Fahrin, dia dikhabarkan pihak pengurusan Dzulkarnain terbabit dalam kemalangan di Sepang, Selangor ketika dalam perjalanan mengadakan ceramah di Port Dickson, Negeri Sembilan dan pihak rancangan memerlukan pengganti dengan segera.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 petang itu, Dzulkarnain cedera pada muka dan lutut kiri apabila kereta BMW 5 Siri yang dipandunya bertembung sebuah lori kelapa sawit.
“Saya dihubungi pihak Astro Sabtu malam lalu sebelum membuat keputusan menerimanya pagi Ahad kerana ia membabitkan satu program yang amat besar.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: