Pegawai SPRM Kena Serang Dengan Parang Depan Rumah


Pegawai SPRM cedera dalam cubaan samun

KUALA LUMPUR: Seorang pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengalami kecederaan di bahagian tangan selepas cuba disamun enam lelaki di hadapan rumahnya di Taman Sungai Besi Indah, Seri Kembangan, di sini, hari ini.

Dalam kejadian 6.30 pagi tadi, Moses ak Lawrence, 36, yang bertugas di Bahagian Forensik SPRM di Putrajaya dikatakan baru hendak keluar dari rumahnya dengan menaiki kereta bersama isteri untuk menghantar anaknya ke sekolah.

Timbalan Ketua Polis Daerah Serdang, DSP Lam Chin Fai, berkata kereta suspek berhenti di hadapan rumah mangsa ketika mangsa mahu menutup pintu pagar rumahnya sebelum seorang anggota kumpulan itu turun dan menghunuskan parang.

Katanya, mangsa bergelut dengan penjenayah itu dan mengalami kecederaan di tangan kiri dan calar di tangan kanan sebelum berjaya menyelamatkan diri dengan menaiki keretanya terus ke Hospital Serdang.

Bagaimanapun, katanya, isteri dan anak mangsa tidak diapa-apakan dalam kejadian itu dan tiada barangan milik mangsa disamun oleh kumpulan itu.

Sementara itu, Timbalan Ketua Pesuruhjaya SPRM (Operasi), Datuk Mohd Shukri Abdull, yang ditemui di Hospital Serdang berkata motif serangan belum dapat dipastikan.

“Kita tak boleh buat andaian sebab kita tak tahu motif kejadian ini sama ada ia adalah kerana samun, rompak atau lain-lain…Pegawai kita pun tak tahu sebab apa,” katanya.
Sementara itu, empat pegawai polis dari cawangan Jenayah Berat (D9) Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor hadir di hospital berkenaan untuk mengambil keterangan mangsa.

Bernama

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comments

  • haha  On June 22, 2011 at 1:58 pm

    tu la….banyak sgt makan duit haram buat beli rumah besar2…..kan dah kena rompak.Nampak sgt SPRM mkn rasuah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: