Berita baik: Semua Ahli Parlimen Boleh Tengok Video 3 Boroi


Nazri dah tunjuk di punya anak jantan.

Berani kerana benar takut kerana salah, cadangan dari peguam Karpal Singh telah disokong oleh Nazri.

Biar semua MP tengok dan nilaikan samada benar Anwar dalam video itu atau siapa yang berperut boroi itu,jugak adakah video itu dibuat di KL atau Thailand.

Alang alang nak tunjuk biar semua MP tengok dan nilai sendiri tanpa ada ugutan lagi.Sejarah akan terpahat Malaysia sebagai negara yang ingin menegakkan demokrasi.

Bukankah Dewan Rakyat bebas dari undang undang dan tempat menggubal undang undang?jadi apa nak takut..(jangan pinda gambaq lain dah la)

Bentara Dewan..Sila jalankan tugas..

Nazri Sokong Tayang video seks di Parlimen

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz hari ini menyokong cadangan supaya rakaman video aksi seks yang dikaitkan dengan seorang pemimpin parti pembangkang ditayangkan di Parlimen.

Mohamed Nazri berkata ia bagaimanapun tertakluk kepada persetujuan speaker Parlimen kerana hanya beliau mempunyai kuasa menentukan sesuatu keputusan dalam dewan.

“Tapi kita bimbang kalau benda ini ditayang, adakah ia akan melanggar undang-undang.

“Kalau nak tayang di Parlimen, di mana? Kalau di perkarangan Parlimen susah nak dapat imuniti, kena tanya speaker dulu sebab dia yang tentukan, tak payah buat usul, minta sahaja kepada speaker,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Persidangan Tahunan Kali Ke-5 Jabatan Peguam Negara Malaysia, Brunei Darussalam dan Singapura di sini, Isnin.

Beliau mengulas kenyataan Karpal Singh yang disiarkan akhbar mencadangkan supaya rakaman video berkenaan ditayangkan di Parlimen semalam.

Karpal berkata video itu perlu ditayangkan bagi membolehkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim termasuk semua anggota Parlimen mengenal pasti identiti individu lelaki dalam rakaman terbabit.

Sementara itu, Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail ketika ditanya daripada sudut undang-undang mengenai penayangan video itu berkata beliau tidak dapat mengulas lanjut kerana masih belum mendapat kertas siasatan daripada Ketua Polis Negara.

“Ini sangat kontroversi, saya cadangkan baca Akta Penapisan Filem kerana ada dinyatakan betul-betul apa yang menjadi kesalahan… dalam akta itu memang ada tapi bergantung kepada jenis kes.

“Dalam kes ini tak boleh nak komen lagi sebab belum terima kertas siasatan, polis tak serahkan lagi sebab ada sedikit siasatan lagi,” katanya.

Bernama

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: