Mahfuz Letak Jawatan,BDB Pulak Gelabah?


Isu YB datuk Mahfuz Omar meletak jawatan dari Pengerusi Kedah Sato telah memberikan impak khas kepada beberapa orang kuat MB setakat ini.Nampaknya semakin ramai dari pihak MB semakin resah atau mungkin sudah beberapa malam yang lalu tidak dapat tidur.

Kedah Sato yang merupakan anak syarikat kepada BDB (Binaan Darul Aman Berhad) sebuah syarikat perbadanan kaitan Kerajaan Negeri Kedah @ GLC kini tidak lagi diterajui oleh manusia yang takut kepada Allah azza wajalla,setelah Mahfuz meletakkan jawatannya di syarikat itu.

Malam ini beberapa ‘orang kuat BDB’ termasuk MB akan mengadakan perbincangan yang dipercayai cuba untuk memujuk Mahfuz kembali memegang jawatan beliau.

Apa pun setakat ini jika kita melihat pada beberapa tindakan Mahfuz beliau tidak akan ‘turn back’.Ini dibuktikan apabila beliau sanggup masuk penjara selama 1 bulan bersama YB Salahuddin Ayob sebelum ini kerana mempertahankan prinsip dan kebenaran.Kita melihat Mahfuz bukanlah seseorang yang boleh disogok dengan duit dan mata benda dunia.

Syabas Mahfuz! MB lembab dah 10 hari perkara ini berlaku beliau tak tau apa,saya percaya anda tidak akan merubah keputusan demi menyelamatkan Pas Kedah. Bravo my brader!

Malaysiakini melaporkan…

Satu perbincangan dijangka diadakan dengan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak malam ini berhubung isu peletakan jawatan pengerusi Kedah Sato Sdn Bhd, Datuk Mahfuz Omar ekoran pemberian tender yang didakwa tidak mengikut peraturan.

Ahli lembaga pengarah eksekutif bebas Bina Darulaman Berhad (BDB) Senator Ir. Zamri Yusuf berkata perbincangan itu melibatkan beberapa pegawai dilantik dibawah pentadbiran kerajaan negeri bagi menyelesaikan masalah berkaitan anak syarikat. BDB merupakan syarikat induk kepada Kedah Sato.

“Mungkin mereka akan meneliti dan menyemak semula surat peletakan jawatan Datuk Mahfuz bersama menteri besar untuk menyelesaikan isu berkenaan,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini, hari ini.

Menurutnya, perbincangan itu hanya melibatkan pegawai dan menteri besar sahaja tanpa kehadiran Mahfuz, yang juga merupakan ahli parlimen Pokok Sena.

Mengulas lanjut, Zamri tidak menolak berlaku berlaku salah faham mengenai maklumat berhubung pemberian tender oleh Kedah Sato kepada IJM Berhad.

Menurutnya, tender itu adalah untuk pembinaan Kolej Universiti Insaniah berjumlah kira-kira RM180 juta.

“Rugi kalau kita kehilangan orang seperti beliau (Mahfuz) – seorang yang berprinsip,” katanya.

“Saya berharap pihak pengurusan peringkat tertinggi dan kumpulan berbincang bersama Mahfuz bagi menyelesaikan isu tersebut.

Semalam, Mahfuz yang juga naib presiden PAS, mengesahkan telah meletak jawatan tetapi enggan mengulas sebab-sebab beliau berbuat demikian.

Bagaimanapun, sejak kelmarin, tersebar berita di internet bahawa ia berkaitan dengan pemberian tender oleh syarikat itu yang didakwa tidak mengikut peraturan.

Difahamkan Mahfuz meletak jawatan kerana tidak bersetuju dengan penganugerahan projek kepada pihak yang tidak mengambil bahagian dalam tender.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comments

  • abangchot  On December 31, 2010 at 6:20 pm

    Nak letak letak semua la lg baguih…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: