Kerana 9/11 Aktres Masuk Islam


Seorang pelakon Inggeris terkenal telah menambah populariti selepas memeluk Islam, menyambung rasa ingin tahunya tentang agama setelah peristiwa 9/11 di  AS.

Myriam Francois-Cerrah menjadi popular ketika ia seorang anak untuk bertindak dalam filem hit 90’s ‘Sense and Sensibility. ” Sekarang dia mendapatkan populariti yang lebih tinggi untuk menjadi salah satu daripada meningkatnya jumlah mualaf wanita terpelajar kelas menengah Islam di Inggeris, Fox News melaporkan.

Francois-Cerrah telah merujuk pada 11 September 2001 peristiwa di AS sebagai motif di balik keingintahuan intelektual tentang Islam dan sebagai akibat, penukaran nya.

Juga merujuk kepada Nabi Muhammad (SAW) sebagai seorang yang damai, dia mengutip melihat ke dalam kehidupan Nabi sebagai salah satu daripada beberapa alasan mengapa dia termotivasi untuk menukar kerjayanya.

Francois-Cerrah menggambarkan Nabi Muhammad sebagai salah satu tokoh besar dalam sejarah disalahfahami. Dia mengutip beberapa perkataan popular Nabi, “Salah satu kutipan kegemarannya adalah,” Maafkan dia yang bersalah pada anda. Hubungkan persaudaraan dengan orang yang memutuskan persaudaraan. Berbuat baik kepada orang yang tidak jahat kepada anda dan bercakap tentang kebenaran bahkan jika itu melawan diri sendiri. ”

Sementara itu, sebuah host MTV di Jerman, Kristianne Backer, yang penukaran ke Islam menerima banyak perhatian negatif di akhbar, mengatakan ia tidak menyesal terhadap perubahan agamanya.

“Saya bertemu banyak orang terkenal, orang yang menarik dalam hidup, tapi pada akhirnya itu adalah kehidupan yang kosong, jadi sekarang saya dari ‘Kosong-V’, dari hiburan ke ‘dalam-tainment.” Aku mengalami krisis setelah beberapa tahun pengaliran sekitar seperti kuda sarkas, di atas pentas, rumah sendiri, kosong dan aku tidak tahu mengapa saya melakukannya dan Islam entah bagaimana diperkenalkan kepada saya, “kata Backer.

Kristianne Backer merujuk pada pertemuannya dengan wanita lain menukar, Sarah Joseph, yang merupakan editor majalah Emel.
Backer berkata: “Aku bertanya Sarah, apa yang menggambar wanita untuk agama?

Dia menjawab, “Orang membuat perjalanan ke negara-negara Muslim, dan melihat keindahan besar dan keramahan dan yang menarik mereka untuk hal-seni dan arsitektur,” kata Backer.

Joseph menjelaskan bahawa setiap propaganda negatif tentang Islam tidak hanya berfungsi untuk mengusir beberapa orang, tetapi telah menarik lain, menurut Backer.

fox news.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: